Al Gharbia is een prachtige regio in het Arabische Emiraat Abu Dhabi. Langs de honderden meters lange kust is de variëteit aan natuur fantastisch te noemen. De kust bestaat uit speciaal voor bezoekers aangelegde stranden en mooie eilanden.

Demografie Al Gharbia

Al Gharbia wordt ook wel ‘the Western Region” genoemd omdat het aan de westkant van Abu Dhabi ligt. Al Gharbia betrekt ongeveer ⅔ van het Emiraat Abu Dhabi. De helft van de 200.000 inwoners woont in één van de 7 steden van de regio. De grootste stad is de hoofdstad Madinat Zayed, met ongeveer 30.000 inwoners.

Wat te doen in Al Gharbia?

Doordat Al Gharbia woestijn én kustlijn heeft is er genoeg te doen. Alleen al voor het onderwaterleven is een bezoek aan Al Gharbia meer dan waard. Het ondiepe water zit vol met mooie vissen, grote schilpadden en zelfs zeekoeien komen dicht aan de kust om te eten! In het diepe water kun je niet alleen dolfijnen en haaien bezichtigen maar er komen ook vaak walvissen langs gezwommen. Bu Tinah is bijvoorbeeld een prachtige plek om het mooiste onderwaterleven van Abu Dhabi te bekijken. Dit door UNESCO beschermde waterreservaat biedt een prachtige variëteit aan boven en onderwaterleven. Het eiland Dalma is ook zeker een bezoek waard. Dit eiland is al sinds 7000 jaar geleden bewoond doordat het een belangrijke handelsplaats was voor vissers en parelduikers.
Het contrast tussen de prachtige zwarte bergen van het eiland en de witte stranden is fantastisch.

Het binnenland van Al Gharbia bestaat uit de langste stukken ongerepte woestijnduinen ter wereld, die tevens ook nog uit een van de hoogste bestaan! Een prachtige plek voor een mooie woestijnsafari dus! Zo’n safari is goed te combineren met een bezoek aan de wonderschone stad Liwa. Liwa is een langgerekte oase midden in de woestijn. Doordat dit een van de weinige plekken in de woestijn is waar je voedsel kan verbouwen en water kan vinden is deze stad al duizenden jaren bewoond. Je voelt de historie van de stad als je daar
rondloopt!