Abu Dhabi Airport

Als je Abu Dhabi met een vliegtuig bezoekt zal je waarschijnlijk landen op Abu Dhabi Airport. Abu Dhabi Airport is het grootste vliegveld van de Verenigde Arabische Emiraten en valt onder één van de snelst groeiende vliegvelden ter wereld.

Ligging van de luchthaven

Abu Dhabi Airport ligt ten oosten van de stad Abu Dhabi en daardoor is het niet alleen een geliefd vliegveld om te landen als je Abu Dhabi bezoekt maar ook als je Dubai bezoekt kan Abu Dhabi Airport een goed vliegveld zijn om snel in de stad te komen.

Groei Abu Dhabi Airport

Abu Dhabi Airport is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. Het vliegveld verwerkte in 1998 “maar” 3.131.283 passagiers. Dat aantal groeide tot aan 9.026.000 in 2008. Dat is bijna een verdrievoudiging in 10 jaar tijd! Dit aantal groeide door tot 24.129.748 passagiers in 2014! Aan deze cijfers kan je goed zien dat Abu Dhabi een steeds meer geliefde plaats is om heen te reizen. Ook het vrachtverkeer groeide sterk op Abu Dhabi Airport. Waar er in 1999 nog maar 92.267 ton werd verwerkt was dat in 2000 al 318.635 ton en ligt dat in 2014 op zo’n 894.458 ton.

Nieuwbouw Abu Dhabi Airport

Doordat Abu Dhabi Airport zo’n grote groei beleeft zijn nieuwe terminals hard nodig. In 2009 en 2012 heeft Abu Dhabi Airport nieuwe terminals gekregen en daardoor is het vliegveld super modern. Er is nog een nieuwe terminal in aanbouw die ongeveer in 2017 gereed zal zijn. Met de bouw van deze terminal wordt Abu Dhabi Airport een van de meest imposante vliegvelden ter wereld.

Hotels bij Abu Dhabi Airport

Bij de luchthaven zijn verschillende grote hotels te vinden. Natuurlijk van grote hotelketens als Park Inn, Radisson en Al Raha, maar er zijn ook kleinere hotels te vinden. Allemaal op minder dan 10 minuten afstand van het vliegveld. Als je echt het vliegveld niet wilt verlaten maar je toch wilt slapen zijn de GoSleep Sleeping Pods een uitkomst. In deze kleine privé bedden kun je heerlijk slapen zonder dat iemand je ziet.