12519870_m
Alles wat u moet weten over het klimaat in Abu Dhabi is hier te vinden. Dankzij de vrij zuidelijke liggen van Abu Dhabi op 24 graden noorderbreedte in de Perzische golf is het klimaat het hele jaar door zeer aangenaam. Abu Dhabi is gelegen in een zogenoemde tropische droge regio, omdat er weinig regen valt en er toch tropische temperature zijn. Het hele jaar door is het er namelijk warm, een uitzondering daargelaten. Door de (enorme) hitte is het erg droog in het land, dit zorgt ervoor dat zandstormen geen ongebruikelijke verschijning zijn in het land.

Enorme hitte

Van april t/m oktober kan de temperatuur in Abu Dhabi oplopen tot boven de 35 graden. Waar Juli t/m september echt de maanden zijn waar 40 graden en hoger niet ongewoon zijn. Het is daarom aan te raden in deze maanden niet op het hoogte punt van de zon onbeschermd naar buiten te gaan. Reis je in deze tijden naar Abu Dhabi wapen je goed

Winterzon

Het klimaat in Abu Dhabi zorgt er dus ook voor dat het een ideale bestemming is om het hele jaar door van de zon te genieten. Vooral in de winter is het een goede winterzon bestemming. De winters zijn over het algemeen erg warm, toch wil er nog wel is een, voor Abu Dhabi begrippen, koude dag tussen zitten. Het is dan ook mogelijk om een mistbank tegen te komen in het emiraat.

Temperatuur zeewater

Het continue prachtige weer heeft ook zo zijn uitwerking op de temperatuur van het zeewater.
In Januari en februari is het zeewater zo rond de 23 graden. De temperatuur loopt gedurende het jaar op en bereikt zijn hoogtepunt in augustus met een graad of 33. Vervolgens neemt de temperatuur weer af en eindigt op 25 graden in december.