Het Yas Marina Circuit is gelegen op het eiland Yas(Yas Island) en hier wordt sinds 2009 ieder jaar de Grote Prijs van Abu Dhabi gereden.

Het bouwen van het circuit kosten bijna een miljard. Een deel van deze kosten beslaan wel het kunstmatig fabriceren van het Yas Island waarop het circuit gelegen is.Het circuit baant met diverse lange stukken en bochten een weg door en langs diverse woestijn duinen, de haven en het Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel.

De Grand Prix was de eerste van dag naar nacht Grand Prix, zoals u zult begrijpen was dit een spectaculair gezicht. De race begon om 17:00 lokale tijd. Bij het begin van de race werden verlichting op het circuit al aangezet om ervoor te zorgen dat er naadloze overgang zou zijn in zichtbaarheid van dag naar nacht.

De eerste race werd gewonnen door de duitser Sebastian Vettel. Ondanks de winst in Abu Dhabi wist Vettel dat jaar geen wereldkampioen F1 te worden.

Een van de grootste sponsors van de Grand Prix is Etihad Airways.

Winnaars Grote Prijs van Abdu Dhabi

De winnaars van de Grand Prix van Abu Dhabi zijn(in chronologische volgorde)

  • 2009, Sebastian Vettel
  • 2010, Sebastian Vettel
  • 2011, Lewis Hamilton
  • 2012, Kimi Raikkonen
  • 2013, Sebastian Vettel
  • 2014, Lewis Hamilton

Yas Marina Circuit ()

Capaciteit: 41.093
Omvang: 161.9 Hectare
Lengte: 5,5 Km
Aantal bochten:21

Het Yas Marina circuit is ontworpen door Hermann Tilke. Hermann Tilke heeft vele circuits ontworpen, waaronder die van Valencia en Singapore.

Kosten nog moeite werden gespaard voor het bouwen van dit circuit. Speciaal voor de ondergrond werd er vanuit een Engeland een specifieke zandsteen geimporteerd, genaamd Grauwacke. Dit type ondergrond wordt geroemd onder de coureurs voor zijn enorme grip.

Het Bahrain International Circuit in Bahrein maakt gebruik van het zelfde type ondergrond.

FAQ

Hoe kom ik er?

Het Yas Marina Circuit ligt op zo’n dertig minuten van de stad Abu Dhabi. Het Yas Marina Circuit is te bereiken per auto of bus.
Vanaf Zayed Sport City kunt u bus 190 pakken naar Yas Island en het circuit. Let wel op, er zijn 2 bussen met 190. Een gaat naar Yas Island Noord en de andere naar Oost. U moet de 190 richting Yas Island Oost hebben.

Hoe duur is een kaartje?
De prijs van een kaartje voor de formule 1 is nog niet bekend. De race van 2015 zal plaats vinden op 27-29 november.

http://www.yasmarinacircuit.com/en/experiences/special-offers

Temperatuur
Aangezien de Abu Dhabi Grandprix aan het einde van het seizoen voelt, vallen de temperaturen nog enigszins mee. Hoewel ‘s-middags de temperaturen kunnen oplopen tot 25/30 graden, zijn alle grote tribunes overdekt en is schaduw dus zo gevonden.