24907113_m
Abu Dhabi stad is de hoofdstad van de emiraat Abu Dhabi. Dit klinkt misschien vreemd maar een emiraat is eigenlijk precies hetzelfde als een provincie alleen wordt deze bestuurd door een emir of sjeik. De stad Abu Dhabi behoort tot de grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten die in totaal bestaat uit zeven andere emiraten waarvan de bekendste vlak naast Abu Dhabi ligt namelijk Dubai. De stad telt in 2013 een populatie van ongeveer 921.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van 972 vierkante kilometer. Naast de hoofdstad van de emiraat is Abu Dhabi ook de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit komt omdat het veruit de grootste stad van het land is en de sjeik ongeveer 86% van het land bezit. De huidige heerser van Abu Dhabi is de sjeik Khalifa II.

De geschiedenis van de stad Abu Dhabi

Archeologen hebben verschillende aanwijzingen van mensen gevonden in en rondom Abu Dhabi stad dat deze al bewoond was ver voor onze jaartelling, z’n 3.000 jaar ongeveer. De eerste bewoners waren de Um an-Nar die in de bronstijd het gebied bewoonde. De stad Abu Dhabi begon rond de 17e eeuw pas echt een naam te krijgen en te bloeien. De stad werd namelijk gebruikt door vele ontdekkingsreizigers en handelaren als tussenstop. Toch blijft het onduidelijk waar de naam Abu Dhabi vandaan komt want het betekend letterlijk “Vader van het hert”. Waarschijnlijk komt de naam uit een ver verleden toen Abu Dhabi nog vruchtbare grond en bossen bezat, de lokalen mensen vonden er veel voedsel en herten. Voordat er rond 1930 olie in de staten werd gevonden handelde de bewoners van Abu Dhabi vooral in parels en specerijen uit het oosten. Toen de vraag voor olie toenam kwam er een explosie van groei in de stad tot leven omdat het land grote hoeveelheden ruwe olie bezat. Hier haalt het land tegenwoordig zijn rijkdom vooral vandaan. De grootste olievelden in Abu Dhabi zijn Asab, Sahil and Shah en de offshore olievelden Al-Bunduq en Abu Al-Bukhoosh. Toch is de sjeik en de bewoners van Abu Dhabi bezig met het aanboren van een nieuwe inkomstenbron namelijk het toerisme. De andere rijke oliestaat Dubai is al zeer succesvol hierin en Abu Dhabi wil graag meeprofiteren van deze onuitputtelijke inkomstenbron.

Rondreizen in de stad

De stad Abu Dhabi ligt aan de Perzische Golf op het Arabische schiereiland. De stad ligt op een eiland dat ingesloten ligt in een soort archipel die tot ver het binnenland in loopt. Tegenwoordig staat het eiland in verbinding via de Mussafah bruggen en de spectaculaire met het vaste land. Daarnaast verbind de de gigantische Al-Mafraq brug met maarliefst 27 banen het hoofdeiland met Reem eiland. De infrastructuur voor automobilisten en bussen is uitstekend en het hoofdeiland ligt goed verbonden met de suburbs Khalifa City, Raha strand, Al Bahia City, Al Shama en Al Rahba. Naast het openbaar vervoer zoals bussen worden ook veel pondjes gebruikt om van eiland naar eiland te varen.

Waarom op vakantie naar Abu Dhabi stad?

De stad Abu Dhabi is uit aan het groeien tot een echte wereldmetropool die toeristen veel te bieden heeft. Naast het oneindige aantal exclusieve winkels voor auto’s, modeartikelen en gadgets heeft de stad nog veel meer te bieden. De prachtige skyline is gevuld met uitbundige architectonische hoogstandjes dat meerdere vakantiefoto’s waard is. Daarnaast kan je er natuurlijk ook heerlijk naar het strand dankzij het gunstige klimaat het gehele jaar door. Jaarlijks wordt er een Formule 1 race gehouden op het Yas Marina Circuit dat vele bezoekers trekt en bekend staat als de rijkste Formule 1 baan ter wereld. Naar Formule 1 wordt er ook vaak geracet met V8 Supercars.