36325638_m

Abu Dhabi heeft meer bezienswaardigheden dan je denkt en kan een prachtig alternatief zijn op bijvoorbeeld een citytrip naar New York. Daarnaast is de stad in een aantal dagen goed te ontdekken waardoor het bij veel reizigers een populaire tussenstop is voor hun reis naar Azie. Wij raden aan om minimaal drie dagen in Abu Dhabi te verblijven wil je de stad echt ontdekken en alle leuke bezienswaardigheden bezoeken.

De leukste bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Er zijn verschillende bezienswaardigheden waar de bewoners en sjeik van Abu Dhabi trots op zijn. De meest opvallende en bekendste is waarschijnlijk de prachtige skyline die vol staat met wolkenkrabbers en andere gave architectuur. Toch heeft Abu Dhabi nog veel meer bezienswaardigheden te bieden, we hebben daarom de leukste bezienswaardigheden op een rij gezet.

Sheik Zayed Moskee en het Paleis

De Sheikh Zayed Moskee is veruit de meest spectaculaire moskee van Abu Dhabi. Het prachtige witte gebouw met vergulde torens en marmeren vloeren past niet helemaal tussen de moderne wolkenkrabbers maar misschien nog wel mooier. De moskee kan in combinatie met het Falcon Hospital worden bezocht waar je nog een stukje geschiedenis meekrijgt. Een ander merkwaardig en opvallend gebouw in Abu Dhabi is het Paleis van de Emiraat (Sjeik). Dit paleis is natuurlijk gigantisch en opvallend. Beide bezienswaardigheden zijn zeker een must visit in de stad.

Prachtige parken en de woestijn

Ondanks het droge woestijnklimaat onderhouden de bewoners van Abu Dhabi toch een aantal groene parken in de stad. De leukste parken om te bezoeken zijn Lake Park en het Heritage Park. Vooral het Heritage Park is leuk omdat je hier nog een aantal oude bezienswaardigheden kan vinden zoals de oude Watch Tower.

De omliggende woestijn schikt zich uitermate goed om prachtige tochten te maken op een kameel of 4×4 jeep. De bewoners van de emiraten voelen zich helemaal thuis in de woestijn en laten je kennismaken met het leven als nomade. Daarnaast is het natuurlijk gaaf om met een 4×4 jeep over gigantische zandduinen te rijden.

Racemonsters bezichtigen en aanmoedigen

Abu Dhabi beschikt over een prachtig Formule 1 circuit genaamd Yas Marina waar één keer per jaar de Grand Prix wordt gehouden. Dit evenement is al een bezienswaardigheid op zichzelf. Daarnaast is er het prachtige centrum Ferrari World gelegen op Yas Island dat vol staat met achtbanen en andere gave attracties.

14170632_ml

Lekker naar het strand

De beste stranden van Abu Dhabi zijn te vinden op Yas Island en Corniche beach. Deze stranden worden goed onderhouden, zijn zeer schoon en van alle luxe voorzien. Ze hebben ook een mooi uitzicht over de stad en zijn goed
bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vergeet deze plekken ook niet te bezoeken

Natuurlijk moet je niet vergeten te gaan winkelen in Abu Dhabi dat een winkel bezit van elk exclusief merk op de wereld. Daarnaast zijn er gigantische warenhuizen te vinden waar je in kan verdwalen. Wil je even ontsnappen aan
alle drukte dan kan je het Observation Deck at 300 bezoeken voor een prachtig uitzicht over de stad. Voor kunst en cultuur kan je het beste afreizen naar het Abu Dhabi Natinoal Exhibition Center of de Etihad Modern Art Gallery. Beide bieden dynamische en tijdelijke tentoonstellingen aan met prachtige oude en moderne kunst.