strand in abu dhabi

In Abu Dhabi kun je veel verschillende prachtige stranden vinden. Sommige stranden zijn bekroond met de blauwe vlag. Dat betekend dat het strand en het water schoon is en het strand goed wordt beveiligd voor lifeguards.
Corniche beach

Dit strand is gelegen langs de lange bekende Corniche Road. Het is een veilig strand waar genoeg lifeguards zijn. Corniche is bekroond met de blauwe vlag. Op het strand zijn 3 gedeeltes, speciaal ingedeeld voor families, singles en een algemeen gedeelte.

Yas beach

Yas beach is een prachtig strand op het nieuwe Yas Island. Op Yas Island zijn ook verschillende pretparken gevestigd, waaronder het Ferrari World park en Yas Waterworld. Het Formule 1 circuit van Abu Dhabi is ook op dit eiland gevestigd. Yas Beach is een mooi strand om lekker te zonnen maar er zijn ook verschillende sporten zoals kitesurfen en catamaran zeilen te beoefenen.

Saadiyat Beachclub

Saabiyat Beach Club is gelegen op het gelijknamige eiland Saadiyat. Saadiyat Island is het culturele centrum van Abu Dhabi. Museums als het Louvre en Guggenheim zijn daar in aanbouw. Saadiyat Beachclub is een prachtig luxe beachclub met eigen zwembad en heerlijke bedden.

Intercontinental BayShore

Intercontinental Bayshore is een privé strand dat bij het Intercontinental hotel hoort. Het heeft een 300 meter lang eigen zandstrand en een prachtig zwembad, whirlpools, spa en restaurant.

Mirfa Beach

Mirfa Beach is prachtig strand in Al Gharbia met mooi turquoise water. Op dit strand is ieder jaar het grote Al Gharbia Watersport Festival waar verschillende watersporten zoals kitesurfen en wakeboarden beoefend worden.

Nation Riviera Beach Club

Nation Riviera Beach Club is een beachclub dat bij het luxe St. Regis hotel hoort. Het strand dat bij de beachclub hoort is 200 meter lang en bij de beachclub zijn vele luxe faciliteiten te vinden zoals een spa, zwembad, heerlijke bedden en massages.

Al Batheen beach

Dit mooie strand is vooral populair bij de locale inwoners. Het strand is bekroond met een blauwe vlag. Het ligt vlak bij de Hudariyat Bridge ten westen van Abu Dhabi.