ferrari world abu dhabi

In Abu Dhabi is het eerste echte Ferrari theme park gelegen. Het 200.000 vierkante meter grote pretpark is overdekt. Dat maakt Ferrari World Abu Dhabi het grootste indoor pretpark ter wereld. In 2007 werd gestart met de bouw van het park en al in 2010 kon Ferrari World Abu Dhabi de eerste gasten ontvangen. In 2015 werd het park uitgeroepen tot “Middle East’s Leading Tourist Attraction” bij de World Travel Awards.

Attracties Ferrari World Abu Dhabi

In het Ferrari World Abu Dhabi park zijn veel verschillende attracties te vinden. Onder andere de snelste rollercoaster ter wereld is in het park te vinden. Met een top snelheid van 240 kilometer per uur laat de “Formula Rossa” de mensen gillend over het park scheuren. De rollercoaster is binnen 2 seconden op de 100 kilometer per uur. Dat is sneller dan de snelste commerciële sportwagen die er te koop is! Je ervaart in de Formule Rossa krachten van meer dan 1.7G. Niet gemaakt voor bange mensen dus!

Een andere geweldige attractie in het Ferrari World Abu Dhabi park is de “Fiorano GT Challenge”. In deze achtbaan wordt geweldig nagebootst hoe een echte GT Race er aan toe gaat. Je zit hier in treintjes die op echte Ferrari auto’s lijken en de snelheden variëren de hele rit met andere treinen in de achtbaan. Een geweldige ervaring dus!

Ligging Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi is gelegen op het kunstmatig aangelegde eiland Yas. Op dit eiland vind je niet alleen het Ferrari World Abu Dhabi park maar ook het circuit van Abu Dhabi, waar tegenwoordig ook de Formule 1 gehouden wordt. Yas Island is een ongeveer 25 vierkante meter groot eiland dat in 2006 door Aldar Properties gemaakt is voor meer dan 40 miljard euro. Op dit eiland is ook een ander pretpark te vinden. Het Yas Waterworld park. Daar kun je op werelds grootste kunstgolf surfen!

Hoe kom je bij Ferrari World

Het park ligt op ongeveer 20 minuten afstand van het centrum van Abu Dhabi. Je kan naar het park met eigen vervoer, de taxi of de bus. De bussen naar het Ferrari World Abu Dhabi park zijn goed geregeld. Ieder uur gaan er verschillende bussen vanuit het centrum van de stad.