Al Ain

Al Ain is een van de grootste steden van de Verenigde Arabische Emiraten, de op 3 na grootste stad om precies te zijn. Alle andere grote steden in de Verenigde Arabische Emiraten, zoals Dubai en Abu Dhabi, liggen op belangrijke plekken aan de kust maar Al Ain ligt in het binnenland, tegen de grens van Oman aan. Al Ain is een prachtige stad en wordt vanwege de vele oases, parken, en mooie groene omgevingen ook wel ‘The Garden City of The Gulf’ genoemd.

Bevolking Al Ain

In de stad wonen iets meer dan een half miljoen mensen. Er wonen procentueel gezien meer Emiratis dan in andere grote steden van de Emiraten, maar nog steeds bestaat een groot deel van de bevolking uit buitenlanders. In Al Ain gaat dat vooral om mensen uit oostelijker gelegen landen zoals Bangladesh, Pakistan en Afghanistan.

Toerisme in Al Ain

Net als veel steden in de Verenigde Arabische Emiraten is de stad een toeristische trekpleister in opkomst. Veel mensen uit de Verenigde Arabische Emiraten hebben in Al Ain een vakantie appartement en daardoor werd de stad voorheen al veel bezocht door binnenlandse toeristen. Dankzij het toenemende buitenlandse toerisme naar de Emiraten is Al Ain nu ook een geliefde vakantieplaats.

Bezienswaardigheden

Al Ain is de enige plek in de Verenigde Arabische Emiraten dat staat ingeschreven als UNESCO werelderfgoed. De stad is al bewoond gebied sinds 3000 voor Christus en heeft dus een lange historie. Veelbezochte bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het Sheikh Zayed Palace Museum, dat in het paleis van de eerste president gevestigd is, het Al Jahili Fort, waar je veel informatie over de stad kan vinden, het gebergte Jebel Hafeet, waar je het beste uitzicht over de stad hebt, het Al Ain National Museum, de Al Ain Zoo, de prachtige Public Gardens en de Al Ain Oasis, daarover vind je hieronder meer.

Al Ain Oasis

Midden in Al Ain ligt de prachtige Al Ain Oase. Dankzij een 3000 jaar oud “falaj” irrigatiesysteem groeit hier een grote verscheidenheid aan prachtige planten en bloemen. De Oase is ongeveer 1200 hectare groot en bestaat onder andere uit 147000 dadelpalmen in meer dan 100 verschillende soorten.