Yas Island

Yas Island is een kunstmatig gemaakt eiland waar meerdere pretparken zijn en het Formule 1 circuit van Abu Dhabi gevestigd is. Yas Island is in 2006 voor meer dan 40 miljard euro gemaakt. Een van de pretparken op het eiland is bijvoorbeeld het Ferrari World Abu Dhabi park. Dit park is het grootste indoor pretpark ter wereld en gaat om, zoals de naam al doet vermoeden, Ferrari. Dit park past natuurlijk goed op Yas Island omdat het circuit er precies naast ligt. Een ander park dat op het eiland ligt is Yas Waterworld. Dit is een ontzettend groot waterpark met veel verschillende attracties en glijbanen, waaronder de grootste kunstmatige golf van de wereld!

Sir Bani Yas Island

Sir Bani Yas Island is een eiland dat 170 km ten zuidwesten van Abu Dhabi stad ligt. Het eiland was tot 2008 alleen te bereiken per boot of watervliegtuig maar heeft tegenwoordig ook een eigen vliegveld. Op het eiland zijn enkele prachtige resorts. Op de rest van het mooie eiland is het Arabian Wildlife Park gevestigd. In dit mooie park, dat meer dan de helft van Sir Bani Yas Island betrekt, leven meer dan 10 duizend dieren waaronder de Sudaanse Cheetah, Hyena’s, Gazelle’ s en veel andere dieren die je ook in Afrikaanse wildlife parken kunt vinden.

Saadiyat Island

Saadiyat Island is een eiland in aanbouw. Het eiland moet het culturele eiland van Abu Dhabi worden. Saabiyat Island is Arabisch voor Vreugde Eiland. Op dit eiland wordt onder andere een Louvre en een Guggenheim Museum gemaakt. Er komt natuurlijk ook een haven, meerdere stranden, golfcourses en verschillende prachtige restaurants en bars.

Al Maryah Island

Al Maryah Island is een 114 hectare groot eiland. Het eiland heette voorheen Sowwah Island maar is hernoemd en vernoemd naar de Arabische Oryx, een prachtig dier dat Al Maryah genoemd wordt in het Arabisch. Op het eiland is het Financiële Centrum van Abu Dhabi gevestigd. Op het eiland vind je een combinatie van business en leisure bedrijven.

Al Reem Island

Al Reem Island is een eiland dat ongeveer 600 meter uit de kust van Abu Dhabi ligt. Op Al Reem Island zijn veel appartementen voor vaste bewoning maar ook voor tijdelijke bewoning of voor vakanties.

Nurai Island

Nurai Island is een klein eiland dat dicht bij Saadiyat Island ligt. Het gehele eiland is één resort. Zaya Nurai Island is een van de meest luxe resorts ter wereld.

Delma Island

Delma Island is een eiland 42 meter uit de kust van Abu Dhabi. Het eiland is al meer dan 7000 jaar bewoond en was jarenlang het belangrijkste eiland voor parelvissers. Je kan het eiland bezoeken door de ferry vanaf Jebel Dhanna te nemen.