emirates palace
Er zijn weinig hotels in de wereld die zo imposant zijn als het Emirates Palace hotel. Dit in 2005 geopende hotel ligt ten westen van Abu Dhabi en behoort tot 1 van de meest luxe hotels van de wereld. Het hotel wordt gerund door de luxe hotelketen Kempinski, dat in bijna iedere jetset plaats ter wereld wel een hotel heeft. Rond het hotel ligt meer dan 80 hectare aan prachtige tuinen en het hotel heeft een eigen zandstrand van 1,3 km lang.

Faciliteiten in het hotel

Faciliteiten zijn er in het hotel genoeg. Emirates Palace hoort niet voor niets bij één van de meest luxe hotels van de wereld. Ondanks dat het strand met het heerlijk warme zeewater op loopafstand van het hotel is, zijn er toch 3 zwembaden in het hotel te vinden. Er is een wellness te vinden waar je terecht kunt voor een heerlijke massage, stoombad, spa, whirlpool en schoonheidssalon. Ook voor de sporters zijn er genoeg faciliteiten in het Emirates Palace. Er zijn fitnessfaciliteiten, tennisbanen en het hotel heeft eigen kano’s, zeilboten en windsurfsets.

Restaurants in het hotel

In het Emirates Palace Hotel zijn veel verschillende restaurants te vinden. Speciaal voor de liefhebbers van de Mediterraanse keuken is er bijvoorbeeld Mezzaluna. Gasten met voorkeur voor de Aziatische keuken met mooie visspecialiteiten kunnen in restaurant Sayad hun hart ophalen. In het hotel zijn ook nog talloze andere restaurants en bars te vinden. Bij elkaar 13 restaurants en 3 bars. Dus voor ieder wat wils. Als je niet in het Emirates Palace hotel slaapt is het altijd leuk om één van deze restaurants te bezoeken en achteraf het prachtig verlichte hotel te bekijken.

Locatie Hotel

Het Emirates Palace hotel is gelegen aan het einde van Corniche Road. Corniche Road is gelegen aan de westkant van Abu Dhabi en is vooral bekend vanwege de lange boulevard. Langs deze boulevard zijn veel beachclubs, café’s en restaurants te vinden. Langs deze weg zijn meerdere grote hotels te vinden waaronder ook het Hilton Beach Club Hotel.