Op het kunstmatig aangelegde eiland Yas, vind je het gelijknamige waterpretpark Yas Waterworld. Dit ontzettend grote waterparadijs, meer dan 43 voetbalvelden groot, is pas open sinds 2013 en dus nog gloednieuw.

Yas Waterworld

Attracties/glijbanen in Yas Waterworld

In Yas Waterworld zijn verschillende attracties te vinden. Een van de meest opzichtige van het hele park is de Dawwama. Dawwama is het Arabische woord voor draaikolk. In deze geweldige glijbaan ga je met 6 personen in een raft een ontzettend grote draaikolk in. Een andere bekende attractie is Bubble’s Barrel. Bubble’s Barrel is de grootste surfbare kunstgolf ter wereld. De golf is wel 3 meter hoog! Een andere bekende attractie in het park is de Yadi Yas Wave River. In deze 1 meter diepe, zacht stromende rivier is onlangs nog een aflevering van Top Gear opgenomen. Er werd met een gigantische 6×6 Mercedes Jeep door deze attractie gereden. Yas Waterworld werd door deze aflevering meteen wereldberoemd.

Restaurants in Yas Waterworld

Qua eten is er voor ieder wat wils in Yas Waterworld. In restaurants met leuke namen zoals Dana’s Diner, Chubby’s Kitchen en Salma’s Snack Shack is het aanbod meer dan voldoende.

Ligging Yas Waterworld

Yas Waterworld ligt op het kunstmatig aangelegde eiland Yas. Dit eiland is in 2006 door Aldar Properties gemaakt voor meer dan 40 miljard euro! Op dit eiland zijn ook nog andere pretparken en attracties te bezoeken. Bijvoorbeeld het Ferrari World Abu Dhabi park. Dit Park is het grootste indoor pretpark ter wereld en heeft zoals de naam al doet vermoeden Ferrari als thema. Dat dit park op Yas Island ligt is niet voor niets. Op het eiland is tevens het grote Formule 1 circuit van Abu Dhabi gevestigd. Genoeg te beleven op dit eiland dus!

Vervoer naar Yas Waterworld

Je kan op verschillende manieren naar Yas Waterworld toe. Natuurlijk kan je gewoon met eigen vervoer. Er zijn genoeg wegen die vanaf het centrum van Abu Dhabi naar het park toe leiden, ook taxi’s naar het park zijn er genoeg. Je zou ook met de bus naar Yas Waterworld kunnen komen. Ieder uur gaan er verschillende bussen vanuit het centrum van de stad.