Sandboarden is een vrij nieuwe sport dat veel op snowboarden lijkt. Zoals je misschien al begrijpt wordt het sandboarden niet op sneeuw gedaan, zoals met snowboarden het geval is, maar op zand. Deze vorm van sport wordt ook gedaan met ski’s. Meestal worden hiervoor hoge zandduinen of woestijnheuvels gebruikt. Het voordeel van zand ten opzichte van sneeuw is dat het natuurlijk een stuk warmer is!
sandboarding abu dhabi

Sandboarden en skiën in Abu Dhabi

Sandboarden is een populaire sport in Abu Dhabi. De grote woestijn van Abu Dhabi met zijn hoge zandduinen is natuurlijk zeer geschikt om deze extreme sport te beoefenen. Sommige duinen zijn wel meer dan 300 meter hoog! Vanuit iedere stad gaan verschillende tours naar de geschikte duinen in de woestijn.

Sandboard uitrusting

Sommige beoefenaars van deze sport gebruiken gewoon het zelfde board als waar ze ook mee snowboarden. Dit zijn echter niet te snelste boards om te sandboarden. De basis van een sandboard is veel harder en wordt vaak van formica of laminex gemaakt. De boards worden net als snowboards gewaxt maar dan wel met een ander soort wax als snowboards.

De sandboards kunnen worden uitgerust met of zonder bindingen. Het sturen met bindingen is vaak wel makkelijker maar zonder bindingen kun je weer makkelijker van het board afstappen.

Sand Ski uitrusting

Sand Skiën is nog niet zo bekend als sandboarden. Hierdoor worden er nog niet echt speciale ski’s gemaakt om te gebruiken op de zandduinen. Veelal worden gewoon alpine ski’s gebruikt of soms zelfs telemark ski’s.

Snowboarden in de Verenigde Arabische Emiraten

Ben je de warmte helemaal zat? Zit het zand werkelijk overal? Dan is het misschien een beter idee om echt te gaan snowboarden. In het naastgelegen Emiraat Dubai is er een 22.500 vierkante meter grote skibaan. Volledig overdekt met wel 5 pistes. De temperatuur in de hal ligt rond de -1/2 graden. Dat is gemiddeld gezien 40 graden kouder dan buiten de hal!! De langste piste in Ski Dubai is 400 lang met een hellingshoek van 35 graden. Erg spannend dus!